ویتامین ب۲
ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین یکی از هشت ویتامین ب است که در سلامتی انسان نقشی اساسی دارد.این ویتامین محلول در آب است و میتوان آن را در غلات، گیاهان و محصولات لبنی یافت. این ویتامین برای شکستن اجزای غذایی و جذب مواد مغذی و حفظ بافت لازم است.
این ویتامین باید بصورت روزانه مصرف شود زیرا که بدن مقدار خیلی کمی از این ویتامین را می تواند ذخیره کند.
نقش ویتامین ب ۲ در بدن
- ویتامین ب۲ به شکستن پروتئین، چربی و کربوهیدرات در بدن کمک می کند و نقشی حیاتی در نگهداری سطح انرژی در بدن دارد. این ویتامین کربوهیدرات را به ATP تبدیل می کند که منبع انرژی سلول هلی بدن است.
- نگهداری و حفظ اعضای مخاطی در سیستم گوارشی
- حفظ سلامت کبد
- تبدیل تریپتوفان به نیاسین و آمینو اسید
- سلامت نگه داشتن چشم و عصب و ماهیچه ها و پوست
- جذب و فعال کردن آهن، اسید فولیک و ویتامین ب۲ و ب۳ و ب۶
- تولید هورمون توسط غدد آدرنال
- رشد جنین
- جلوگیری از دردهای میگرنی
منابع غذایی تامین ویتامین ب۲
- ماهی، گوشت و مرغ و بوقلمون و دل و جگر
- تخم مرغ
- محصولات لبنی
- سبزیجات و میوه ها مانند مارچوبه، آرتیشو، آواکادو، قارچ، کلم بروکلی و بروکسل، اسفناچ
- غلات کامل
- عصاره مخمر
مقدار مورد نیاز روزانه
- مردان ۱.۳ میلیگرم
- زنان ۱.۱ میلیگرم
- زنان باردار ۱.۴ میلیگرم
- زنان شیرده ۱.۶ میلیگرم
کمبود ویتامین ب۲
نشانه های زیر در افرادی که کمبود ویتامین ب۲ دارند مشاهده می شود.
- ترکهای کنار دهان و لب ها
- پوست خشک
- آفت های دهانی
- تورم زبان
- لبهای سرخ
- گلو درد
- کم خونی
- حساسیت چشم به نور زیاد و یا خارش چشم و قرمزی چشم
افرادی که در مصرف الکل زیاده روی میکنند معمولا با مشکل کمبود ویتامین ب۲ به روبرو می شوند.