کروم
کروم (Chromium) یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که در بدن ساخته نشده و باید توسط مواد غذایی جذب بدن شود.
عملکرد کروم در بدن
کروم نقشی اساسی در شکستن چربی ها و کربوهیدرات ها دارد. در سنتز اسیدهای چرب و کلسترول نیز نقش دارد. در عملکرد مغز و سایر فرآیندهای بدن نیز نقش مهمی دارد. علاوه بر این کروم به عملکرد انسولین و شکستن گلوکوز کمک می کند.
منابع غذایی دارای کروم
بهترین منبع کروم مخمر آبجو است. بسیاری از افراد علاقه ای به مصرف این مخمر ندارند زیرا باعث نفخ و تهوع می شود. گوشت قرمز و محصولات غله ای نیز منابع خوبی هستند. بعضی از میوه ها، سبزیجات و ادویه ها نیز منابع خوبی هستند.
سایر منابع کروم عبارتند از:
- گوشت گاو
- جگر
- تخم مرغ
- مرغ
- صدف خوراکی
- بروکلی
عوارض جانبی
کمبود کروم در بدن باعث برهم خوردن تعادل گلوکوز می شود که در افراد مسن دارای دیابت نوع ۲ و نوزادانی که مشکل تغزیه دارند دیده می شود. مصرف مکمل کرم میتواند به این افراد کمک کند.
با توجه به جذب پایین و دفع بالای آن معمولا مسمویت در بدن ایجاد نمی کند.
دوز مصرفی
در نوزادان
۰ تا ۶ ماهه ۰.۲ میکروگرم در روز
۷ تا ۱۲ ماهه ۵.۵ میکروگرم در روز
در کودکان
۱ تا ۳ ساله ۱۱ میکروگرم در روز
۴ تا ۸ ساله ۱۵ میکروگرم در روز
پسران ۹ تا ۱۳ ساله ۲۵ میکروگرم در روز
دختران ۹ تا ۱۳ ساله ۲۱ میکروگرم در روز
بزرگسالان
مردان ۱۴ تا ۵۰ ساله ۳۵ میکروگرم در روز
مردان بالای ۵۱ ساله بیش از ۳۰ میکروگرم در روز
زنان ۱۴ تا ۱۸ ساله ۲۴ میکروگرم در روز
در زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله ۲۵ میکروگرم در روز
زنان بالای ۵۱ سال ۲۰ میکروگرم در روز
برای زنان باردار ۳۰ میکروگرم در روز
زنان شیرده ۴۵ میکروگرم در روز
منابع
Mason JB. Vitamins, trace minerals, and other micronutrients. In: Goldman L, Schafer AI, eds. Goldman-Cecil Medicine. ۲۵th ed. Philadelphia, PA: Elsevier Saunders; 2016:chap 218.
Salwen MJ. Vitamins and trace elements. In: McPherson RA, Pincus MR, eds. Henry’s Clinical Diagnosis and Management by Laboratory Methods. ۲۳rd ed. St Louis, MO: Elsevier; 2017:chap ۲۶.
Smith B, Thompson J. Nutrition and growth. In: The Johns Hopkins Hospital; Hughes HK, Kahl LK, eds. The Harriet Lane Handbook. ۲۱st ed. Philadelphia, PA: Elsevier; ۲۰۱۸:chap 2