اسطورههایی درباره پیری
پژوهشها در خصوص اثر پیری معمولاً باعث تصورات غلط درباره پیری و تناسباندام برای ورزشکاران مسن میشود. حال میخواهیم در مقاله اسطورههایی درباره پیری نگاهی واقعبینانه به این امر داشته باشیم.
اسطوره ۱: ورزشکاران مسن نمیتوانند قوی تر شوند یا ظرفیت جسمانی خود را بهبود بخشند
بسیاری از پژوهشها نشان میدهند که در دوره دوم زندگی با افزایش سن قدرت و توده عضلانی بدن کاهش میابد. این حرف درست است. اگر از آن استفاده نکنید آن را از دست میدهید. بسیاری از افراد این برداشت را دارند که افراد مسن نمیتوانند عضله بسازند یا افزایش قدرت داشته باشند و تناسباندام خود را افزایش دهند. این حرف درست نیست. بسیاری از ورزشکاران مسن در رشته کراسفیت ثابت کردهاند که در سن بالا نیز نهتنها میتوان قدرت بدنی و سطح تناسب را حفظ کرد؛ بلکه میتوان قویتر شد و تناسب بیشتری به دست آورد. درحقیقت ورزشکاران مسن بهخوبی جوانان میتوانند با تمرینات محرک تطبیق پیدا کنند. کاهش قدرت و توده عضلانی به دلیل عدم استفاده و افزایش سن است نه افزایش سن بهتنهایی.
استادان رشته کراسفیت نشان دادهاند که قدرت و ظرفیت جسمی با افزایش سن افزایش میابد. حتی در رده پیشرفته نیز افراد مسن پیشرفت زیادی داشتهاند و ۱۰% افزایش قدرت داشته اند. پیام واضح است. نه تنها افراد مسن پیشرفت دارند بلکه میتواند پیشرفت خیره کننده ای از خود نشان دهند.
اسطوره ۲: ورزشکاران مسن نباید با شدت بالا تمرین کنند
معمولاً به ورزشکاران مسن گفته میشود که از فعالیتهای شدید پرهیز کنند. برداشت اشتباه اینجاست که نباید در تمرینات با شدت بالا شرکت کنند؛ زیرا احتمال آسیب زیاد است.
شدت تمرین برای تمرینات کراسفیت از واجبات است و باعث نتیجهگرفتن افراد میشود. شدت برنامه هر فرد منطبق بر تحمل جسمی و روانی او است و بر اساس ظرفیت جسمی او است. این دیدگاه همراه با روش اجرای صحیح در ابتدای کار است و با تداوم شدت تمرین افزایش میابد. این کار باعث به حداقل رسیدن خطر آسیب میشود و مزایای تمرین را حداکثر میکند.
سطح خطر آسیب برای افراد مسن ارتباط مستقیم با زیادهروی در تمرین شدید دارد. میزان آسیب در ورزشکاران مسن بسیار پائین است و با افزایش سن افزایش پیدا نمیکند. شدت تمرین نقشی اساسی در کاهش خطر آسیب دارد؛ زیرا باعث کاهش حجم تمرین میشود. زیرا تمرینات استقامتی و طولانی میتواند خطر آسیب را افزایش دهد. وقتی نسخه درستی از آن پیچیده شود تمرین مرتب با شدت میتواند برای ورزشکار مسن مناسبتر باشد؛ زیرا تراکم استخوانها و توده عضلانی را حفظ میکند و توانایی بیهوازی بدن را که با افزایش سن کاهش میابد افزایش میدهد.
اسطوره ۳: ورزشکاران مسن باید از تمرینات ژیمناستیک و وزنه زدن ترکیبی و پیچیده دوری کنند
پزشکان معمولاً با ورزشکاران مسن مشاوره میکنند و پیشنهاد میدهند برای ورزش پیادهروی و شنا یا دوچرخهسواری انجام دهند. البته این فعالیتها برای فردی که فعالیت بدنی نداشته است یک شروع خوب است. این اسطوره وجود دارد که افراد مسن باید تمرینات ساده داشته باشند. برای تغییر در تناسباندام و سلامت، ورزشکاران مسن باید تمرینات قدرتی انجام دهند و اعصاب بدن را فعال کنند تا بتوانند تناسباندام، شرایط، چابکی و تعادل خود را افزایش دهند.
کراسفیت تمام این موارد را تمرین میدهد و دارای الگوهای تمرینی ترکیبی و پیچیده از تمرینات ژیمناستیک تا وزنه زدن است. این حرکات قدرت را افزایش میدهند و مهارتهای عصبی فرد را توسعه میدهند. ورزشکاران مسن که ۵۵ سال یا بیشتر دارند ، یادگیری مهارت های عصبی را چالشی میدانند. معنی آن این است که باید در برنامه آنها گنجانده شود. با انتخاب اندازه درست هرکسی میتواند حرکات ژیمناستیک و وزنه زدن را فرا بگیرد. سختی بیشتر در مهارت پیدا کردن در این جزئیات است. به همین دلیل است که ورزشکاران مسن باید در تمرینات کامل شرکت کنند .
اسطوره ۴: ورزشکاران مسن نمیتوانند سخت تمرین کنند زیرا بدن آنها توانایی ریکاوری ندارد.
بسیاری از مربیها بر این عقیده هستند که با افزایش سن قدرت ریکاوری فرد پائین میآید. به همین دلیل ورزشکاران مسن باید کمتر تمرین کنند و زمان ریکاوری بیشتری داشته باشند. ریکاوری به معنای آمادهبودن مجدد برای عملکرد تمرینی است. حقیقت این است که ورزشکاران مسن میتوانند سخت تمرین کنند و ریکاوری هم بشوند. باید هر کار را بهدرستی انجام دهند باتوجهبه استراتژی ریکاوری. یک فرد جوان ممکن است بتواند سبک زندگی ضعیف را تحمل کند و ریکاوری شود. اما یک فرد مسن نمیتواند. سبک زندگی در ریکاوری از سن تأثیر بیشتری دارد. عوامل سبک زندگی اشتباه مانند تمرین کم، خواب بد، استرس، تغذیه غلط و الکل میتواند ریکاوری را کاهش دهد. در بسیاری از ورزشکاران مسن بدن آنها بیش از چیزی که فکر میکنند توان ریکاوری دارد.
بنابراین، عذر عدم ریکاوری پذیرفته نیست و فرد باید شرایط را مهیا کند که بیشترین ریکاوری را داشته باشد. خواب مناسب و کافی، تغذیه سالم و درست، کاهش استرس. اگر یک ورزشکار همه این موارد را بهدرستی انجام دهد و باز هم ریکاوری نشود به این معنی است که حجم تمرینات برای او مناسب نیست. در این حالت تکرارها، ستها و راندها باید تغییریابند و یک روز مازاد در هفته برای استراحت اضافه شود تا ریکاوری افزایش یابد. این کار باعث کاهش حجم کلی تمرین میشود. زمانی که فرد ریکاوری شد میتوان روز استراحت را مجدد حذف کرد.
در کنار مقاله اسطورههایی درباره پیری، مقاله “تعریف مججد پیر شدن با افتخار” میتواند توضیحات کامل تری را در مورد پیر شدن و ورزش به شما ارائه دهد.
منبع
https://www.crossfit.com/essentials/crossfit-myths-about-aging