۱۰ مزیت اثبات شده نوشیدن چای سبز

چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های روی کره زمین است.

سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که اثرات زیادی بر روی بدن دارد.

ثابت شده است که عملکرد مغز را بهبود می بخشد، چربی سوزی می کند و ریسک سرطان را کاهش می دهد و بسیاری از مزایای دیگر

در زیر ۱۰ مزیت سلامتی چای سبز که از طریق پژوهش اثبات شده است ارائه می شود.

۱- چای سبز دارای ترکیبات بیواکتیو است که سلامتی را بهبود می بخشد.

این نوشیدنی سرشار از پلی فنول است که بر کاهش تورم در بدن و مقابله با سرطان اثر دارد.

حدود ۳۰ درصد از وزن آن را پلی فنول ها تشکیل می دهند که آنتی اکسیدان های قوی هستند و میتوانند رادیکال های آزاد موجود در بدن که به سلول ها آسیب میرسانند را از بین ببرند.

این ماده دارای مقدار بسیار پایینی از مواد معدنی است.

سعی کنید از چای سبز با کیفیت بالا استفاده کنید زیرا که این نوشیدنی با کیفیت پایین مقدار بالایی از فلوراید دارند. البته چای سبز کیفیت پایین همچنان دارای اثرات مثبت زیاد است.

۲- ترکیبات موجود در چای سبز می تواند فعالیت مغزی را بهبود داده و شما را باهوشتر کند

این نوشیدنی هم میتواند شما را بیدار نگه دارد و هم شما را باهوش می کند.

ماده اصلی موجود در آن کافئین است که ماده محرک برای مغز است.

مقدار کافئین آن به اندازه قهوه نیست اما به اندازه کافی است تا اثر گذاری زیاد کافئین در مغز پاسخ ایجاد کند.

کاری که کافئین در مغز انجام می دهد این است که رابط عصبی بنام آدنئزین را قطع می کند. با این کار عصب ها را تحریک می کند و میزان رابط های غصبی مانند دوپامین و نوراپینفرین را افزایش می دهد.

کافئین بر روی عملکردهای دیگری در مغز تاثیر دارد از جمله بهبود اخلاق و افزایش هوشیاری و بهبود سرعت عکس العمل و بهبود حافظه.

البته چای سبز بجز کافئین دارای آمینو اسید ال تیانین است که میتواند موانع خونی مغزی را دور بزند.

ال تیانین اثر آنتی اکسیدان تولید در مغز را از بین می برد و میزان ترشح دوپامین را افزایش می دهد و میزان امواج آلفای مغزی را افزایش می دهد.

ترکیب کافئین و ال تیانین موجود در چای سبز عملکرد مغزی را افزایش می دهد.

افرادزیادی عنوان کرده اند که با نوشیدن چای سبز انرژی پایدار بیشتری بدست می آورند و عملکرد بهترری نسبت به نوشیدن قهوه دارند.

۳- چای سبز میزان چربی سوزی را افزایش می دهد و عملکرد جسمی را بهبود می بخشد

اگر به ترکیبات مکمل های چربی سوزی نگاه کنید در اکثر آنها چای سبز را مشاهده خواهید کرد. زیرا که پژوهش ها نشان داده است که چای سبز میزان چربی سوزی را افزایش می دهد و میزان متابولیسم را افزایش می دهد.

در پژوهشی  که بر روی ۱۰ مرد سالم انجام شد میزان سوزاندن انرژی در بدن آن ها ۴% افزایش یافت

پژوهش دیگر نشان داد که اکسیداسیون چربی به میزان ۱۷% افزایش یافت. البته در بعضی از افراد این چربی سوزی و افزایش متابولیسم اتفاق نمی افتند.

کافئین موجود در چای سبز نیز عملکرد بدن در سوزاندن اسیدهای چرب را افزایش می دهد. که این افزایش به میزان ۱۱ تا ۱۲% است.

۴- آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز ممکن است احتمال انواع سرطان ها را کاهش دهد

علت سرطان رشد بی رویه سلول ها است که یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر در جهان است.

مشخص شده است که رادیکال های آزاد میتواند بر توسعه سرطان اثر داشته باشد که مواد آنتی اکسیدان جلوی آنها را می گیرد.

چای سبز منبعی عالی از آنتی اکسیدان های قوی است، پس می تواند ریسک سرطان را کاهش دهد

سرطان سینه: در یک بررسی پژوهشی مشخص شد که در زنانی که از آن مینوشند ۲۰ تا ۳۰% احتمال رشد سرطان سینه از بین می رود.

سرطان پروستات: در پژوهشی که بر روی مردان انجام شد نشان داد که مردانی که از این نوشیدنی می نوشند ۴۸% احتمال توسعه سرطان پروستات در آن ها کاهش یافتته

سرطان کلون یا روده بزرگ: در ۲۹ پژوهش مشخص شده است که افرادی که چای سبز مینوشند ۴۲% احتمال سرطان کاهش یافته است.

بسیاری از پژوهش ها نشان داده است که نوشیدن آن میزان ریسک سرطان را کاهش می دهد. بهتر است در چای سبز شیر ریخته نشود زیرا که میزان آنتی اکسیدان آن را کاهش می دهد.

۵- چای سبز از مغز در سنین بالا محافظت می کند و احتمال آلزایمز و پارکینسون را کاهش می دهد.

چای سبز نه تنها در کوتاه مدن عملکرد مغز را بهبود می دهد بلکه از مغز سما در سنین بالا محافظت می کند.

پژوهش های مختلف نشان میدهد که ترکیبات موجود در آن اثرات محافظتی بر اعصاب  دارد که احتمال بیماری آلزایمز و پارکینسون را پایین می آورد.

۶- چای سبز میتواند باکتری ها را بکشد که سلامت دهان را بهبود می دهد و احتمال  مشکلات دهانی و دندانی را کاهش می دهد.

ماده کتچین در چای سبز دارای اثرات مختلفی است.

برخی از پژوهش ها نشان داده است که این ماده میتواند باکتری ها را کشته و از بعضی از ویروسها مانند آنفولانزا را می گیرد که احتمال بیماری را کاهش می دهد.

استرپتوکوک های جهش یافته  که باکتری های مضری در دهان هستند و باعث پلاک های دهانی و خرابی دندان می شوند با مصرف چای سبز میزان رشدشان به شدت کاهش مییابد.

علاوه بر این چای سبز می تواند بوی بد دهان را از بین ببرد.

۷- چای سبز ممکن است احتمال ایجاد  دیابت نوع ۲ را کاهش دهد

دیابت نوع۲ بیماری است که در چند دهه اخیر افزایش یافته است و حدود ۴۰۰ میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

این بیماری دارای مشکل افزایش قند خون بدلیل عدم حساسیت تسبت به انسولین یا عدم توانایی تولید انسولین در بدن است.

پژوهش ها نشان میدهد که نوشیدن چای سبز میزان حساسیت انسولین را افزایش داده و قند خون را کاهش می دهد.

در یک پژوهش در ژآپن مشخص شد که افرادی که چای سبز می نوشند ۴۲% احتمال دیابت نوع۲ د رآن ها کاهش یافت.

در ۷ پژوهش دیگری که بر روی ۲۸۶۷۰۱ نفر انجام شد نشان داد افرادی که چای سبز مینوشند ۱۸% احتمال کمتری دارد که دچار دیابت شوند.

۸- چای سبز ممکن است احتمال بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد

پژوهش ها نشان می دهد که مصرف آن میتواند خطرات بیماری های قلبی و عروقی و سکته را کاهش دهد.

علت آن اثر این نوشیدنی بر عواملی مانند کلسترول خون، کلسترول ببا چگالی پایین LDL، و تریگلیسیرید است.

 علاوه بر این با افزایش آنتی اکسیدان های خون جلوی اکسیداسدن LDL را می گیرد که یکی از عوامل بیماری های قلبی است.

افرادی که چای سبز می نوشند ۳۱% احتمال بیماری های قلبی و عروقی در آنها کاهش می یابد.

۹- چای سبز می تواند به کاهش وزن کمک کند و احتمال چاقی را پایین آورد

با توجه به اینکه این چای میتواند در کوتاه مدت متابولیسم را افزایش دهد میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند.

پژوهش های مختلف  نشان می دهد که افرادی که از آن می نوشند با کاهش چربی مخصوصا در قسمت شکم مواجه می شوند.

در یکی از این پژوهش ها که برای ۱۲ هفته  بر روی ۲۴۰ نفر انجام شد کاهش بسیار قابل توجهی در میزان درصد چربی ، وزن بدن، دور کمر و چربی شکم مشاهده شد.

۱۰- چای سبز ممکن است به شما کمک کند که عمر طولانی تری داشته باشید

با توجه به اینکه با مصرف آن احتمال بیماری های قلبی و عروقی و سرطان کاهش می یابد در نتیجه احتمال عمر طولانی تر نیز افزایش می یابد.

در پژوهشی که بر روی ۴۰۵۳۰ ژآپنی بالغ انجام شد نشان داد افرادی که روزانه ۵ فنجان یا بیشتر از آن را مصرف می کنند در طی ۱۱ سال کمتر دچار مرگ و میر شدند.

مرگ به هر علت: ۲۳% کاهش در زنان و ۱۲% کاهش در مردان

مرگ بدلیل بیماری های قلبی: ۳۱% کاهش در زنان و ۲۲% کاهش در مردان

 مرگ در اثر سکته: ۴۲% کاهش در زنان و ۳۵% کاهش در مردان

در پژوهش دیگری که برروی ۱۴۰۰۱ فرد مسن ژآپنی انجام شد نشان داد که افرادی که چای سبز بیشتری مینوشند ۷۶% کمتر دچار مرگ و میر میشوند. این پژوهش در طی ۶ سال انجام شد