ویتامین ب۲

ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین یکی از هشت ویتامین ب است که در سلامتی انسان نقشی اساسی دارد.این ویتامین محلول در آب است و میتوان آن را در غلات، گیاهان و محصولات لبنی یافت. این ویتامین برای شکستن اجزای غذایی و جذب مواد مغذی و حفظ بافت لازم است.

این ویتامین باید بصورت روزانه مصرف شود زیرا که بدن مقدار خیلی کمی از این ویتامین را می تواند ذخیره کند.

نقش ویتامین ب ۲ در بدن

  • ویتامین ب۲ به شکستن پروتئین، چربی و کربوهیدرات در بدن کمک می کند و نقشی حیاتی در نگهداری سطح انرژی در بدن دارد. این ویتامین کربوهیدرات را به ATP تبدیل می کند که منبع انرژی سلول هلی بدن است.
  • نگهداری و حفظ اعضای مخاطی در سیستم گوارشی
  • حفظ سلامت کبد
  • تبدیل تریپتوفان به نیاسین و آمینو اسید
  • سلامت نگه داشتن چشم و عصب و ماهیچه ها و پوست
  • جذب و فعال کردن آهن، اسید فولیک و ویتامین ب۲ و ب۳ و ب۶
  • تولید هورمون توسط غدد آدرنال
  • رشد جنین
  • جلوگیری از دردهای میگرنی

منابع غذایی تامین ویتامین ب۲

  • ماهی، گوشت و مرغ و بوقلمون و دل و جگر
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • سبزیجات و میوه ها مانند مارچوبه، آرتیشو، آواکادو، قارچ، کلم بروکلی و بروکسل، اسفناچ
  • غلات کامل
  • عصاره مخمر

مقدار مورد نیاز روزانه

  • مردان ۱.۳ میلیگرم
  • زنان ۱.۱ میلیگرم
  • زنان باردار ۱.۴ میلیگرم
  • زنان شیرده ۱.۶ میلیگرم

کمبود ویتامین ب۲

نشانه های زیر در افرادی که کمبود ویتامین ب۲ دارند مشاهده می شود.

  • ترکهای کنار دهان و لب ها
  • پوست خشک
  • آفت های دهانی
  • تورم زبان
  • لبهای سرخ
  • گلو درد
  • کم خونی
  • حساسیت چشم به نور زیاد و یا خارش چشم و قرمزی چشم

افرادی که در مصرف الکل زیاده روی میکنند معمولا با مشکل کمبود ویتامین ب۲ به روبرو می شوند.